Aswan

Aswan ligt in het zuiden van Egypte aan de Nijl en is de plaats van de Nubiërs. De stad staat bekend om de Aswandam, de Felucca’s, de tempels en de granietgroeven die u bezoekt als onderdeel van de Nijlcruise.

Last minutes naar Aswan zijn in enige regelmaat te vinden. Bekijk dus absoluut eens wanneer je snel kunt vertrekken naar Aswan voor een scherpe prijs!

In Aswan zijn weinig all inclusive hotels te vinden. Toch is er een kleine selectie beschikbaar voor de liefhebbers van deze, in Egypte populaire, formule.

In dit luxe 5****** hotel van de Sofitel keten kun je volledig relaxen! Geniet van prachtige kamers, een goed zwembad en een toplocatie aan de Nijl

Luxe 5***** hotel in Aswan
Aan de Nijl gelegen
Meerdere bars en restaurants
Het Pyramisa Isis Island Awan is een luxe hotel op een romantische en prachtige omgeving. Het hotel heeft een mooie tuin en een fantastische keuken.

Gelegen op een privé eiland met adembenemende uitzichten over de nijl!
Mooi zwembad
Toplocatie in Aswan

Alle informatie die je nodig hebt:

Over Aswan

Lopend door Aswan heb je meer het gevoel in Afrika te zijn dan waar dan ook in Egypte. Het is de poort naar Centraal Afrika. Een opvallend en beroemd bouwwerk is de Hoge Aswandam. Het Kitchener eiland en het eiland Elefantina mogen bij een bezoek aan deze stad ook niet worden overgeslagen.

De bevolking ziet er anders uit, ze zijn langer en hun huid is donkerder, dan in Opper-Egypte. De stad is zuidelijk gelegen en ruim 200 kilometer verwijderd van Luxor.

De rustige waterstroom van de Nijl loopt hier over in het Nassermeer. Door de granieten rotsen en de tropische eilandjes is de rivier hier op z’n mooist. Helemaal wanneer je tijdens een avondwandeling langs deze ‘levensader van Egypte’ loopt.

Door het dorpse karakter, de overzichtelijkheid en de relaxte mensen straalt deze stad een aangename rust uit en lijkt het massatoerisme deze stad nog niet te hebben ontdekt. Door zijn gunstige ligging is Aswan een plaats waar de markt met schreeuwende kooplui en vers fruit het straatbeeld bepaalt. Op Cairo na heeft Aswan namelijk de beste bazaar van Egypte; de Soukh. Slenterend over deze bazaar worden al je zintuigen geprikkeld. Een gigantische hoeveelheid aan exotische waren wordt, al afdingend, aan de man gebracht.

Van Nubische manden tot koperwerk. Lekkere geuren komen voorbij terwijl je ergens op de achtergrond de muziek van Nubische straatmuzikanten hoort.

Hoogtepunten die een bezoek aan Aswan meer dan waard maken is het Mausoleum van Aga Khan, het Aswanmuseum en de Tomben van Edellieden.