8 Dagen Nijlcruise incl Luxor

Benieuwd naar de prijzen?
Bekijk de aanbiedingen van onze partners

Reisomschrijving

Ontdek de verborgen schatten van Egypte tijdens een Nijlcruise. Onze partners bieden diverse Nijlcruises via hun website. Kies voor een Nijlcruise van 8 dagen of combineer een rondreis met een verblijf in een van de vele All-Inclusive resorts aan de Rode Zee. Hieronder beschrijven wij hoe de perfecte 8 daagse Nijlcruise er wat ons betreft uitziet. 

Dag 1: Aankomst Luxor (via Cairo) – start nijlcruise

Het startpunt van uw reis is de oude hoofdstad van Opper-Egypte, Luxor. De hoeveelheid archeologische schatten in deze omgeving is overweldigend. Direct na aankomst op de luchthaven brengt één van onze gidsen u naar het cruiseschip, waar u de komende zeven nachten verblijft op basis van vol pension. Uw avontuur kan beginnen!

Dag 2: Luxor excursies – varen via Esna naar Edfu

‘s Morgens staat u vroeg op voor een bezoek aan de westelijke oever van Luxor. In de Vallei der Koningen ziet u de eeuwenoude graven van farao’s uit het nieuwe rijk. U bewondert de tempel van Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao’s. En u aanschouwt de kolossen van Memnon, twee gigantische standbeelden van farao Amenhotep III. Na de lunch aan boord bezoekt u het immense tempelcomplex van Karnak. In de namiddag vaart u via Esna naar de stad Edfu.

Dag 3: Edfu excursie – varen naar Kom Ombo en Aswan

Edfu staat vooral bekend om de Tempel van Horus. Het gebouw ter ere van de god van de hemel is een van de best bewaarde tempels van heel Egypte. U hebt in de ochtend alle tijd om samen met uw gids het meesterwerk te bezichtigen. De rest van deze dag brengt u in het zonnetje door aan boord. De cruise vaart na de lunch naar Kom Ombo en u kunt ultiem ontspannen. Tijdens het diner met Galabeya party vaart het cruiseschip naar Aswan.

Dag 4: Aswan excursies

In Aswan neemt de gids u mee naar de hoge Aswandam. Ook neemt u een kijkje bij de granietgroeven en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. De lunch wordt aan boord geserveerd. Op het middagprogramma staat een unieke traditionele zeiltocht. Met een feluca vaart u naar de botanische tuinen. In de middag kunt u kiezen voor een optionele tour naar het Nubian Village of lekker ontspannen aan boord. U overnacht in Aswan.

Dag 5: Abu Simbel optionele excursie

Er is genoeg te verkennen in het prachtige Aswan, maar u kunt deze ochtend ook een optionele excursie boeken naar de reusachtige rotstempels van Abu Simbel. U start de dag om half 4 voor de ca. 3,5 uur durende tocht. U krijgt een ontbijt box mee voor onderweg. De indrukwekkende tempels van Ramses II en zijn geliefde koningin Nefertari zullen u stijl achterover doen slaan. In de middag keert u terug naar Aswan voor het diner aan boord en kunt u genieten van een Nubische show. Overnachting in Aswan.

Dag 6: Kom Ombo excursie – varen naar Edfu

Na de lunch vaart u naar Kom Ombo waar u de dubbele tempel van Kom Ombo zult bezoeken. Dit is de enige Egyptische tempel die voor twee goden is gebouwd, de krokodillengod Sobek en de valkengod Horus. Tijdens het diner zet het schip koers naar Edfu waar u overnacht.

Dag 7: Varen naar Luxor via Esna – Luxor excursie

De cruise vaart na het ontbijt naar Luxor en u kunt ultiem ontspannen. Na de lunch aan boord bezoekt u de laatste, maar zeer bijzondere tempel van Luxor. ‘s Avonds kunt u optioneel een Sound & Light-show bij de tempel van Karnak bijboeken. Een unieke voorstelling die met indrukwekkende middelen het verhaal vertelt van de tempels en de farao’s. U overnacht aan boord van het schip.

Dag 8: Terugreis

Het avontuur zit erop. Per transfer wordt u een paar uur voor de vlucht vertrekt naar de luchthaven gebracht voor uw terugreis via Cairo naar Nederland.

– Het programma kan zonder bericht vooraf gewijzigd worden vanwege organisatorische redenen of veiligheidsmaatregelen.
– Het programma kan wijzigen, maar niet de te bezoeken bezienswaardigheden.

 

Benieuwd naar de prijzen?
Bekijk de aanbiedingen van onze partners

1 TUI Bekijken
2 Sunweb Bekijken
3 Corendon Bekijken