Rondreis Egypte i.c.m. Zonvakantie | Nijlcruise & Rode Zee

Benieuwd naar de prijzen?
Bekijk de aanbiedingen van onze partners

Reisomschrijving

 Spectaculaire rondreis inclusief Nijlcruise en een all inclusive strandvakantie aan de Rode Zee (Hurghada), dat is wat ons betreft de beste manier om Egypte te ervaren. Onze partners bieden diverse rondreizen & nijlcruises aan via hun site. Hieronder bescrhijven we hoe zo een reis er bijvoorbeeld uit kan zien als je kiest voor een Nijlcruise in combinatie met een week vakantie aan de Rode Zee. 

Dag 1: Aankomst Luxor (via Cairo) – start nijlcruise

Het startpunt van uw reis is de oude hoofdstad van Opper-Egypte, Luxor. De hoeveelheid archeologische schatten in deze omgeving is overweldigend. Direct na aankomst op de luchthaven brengt één van onze gidsen u naar het cruiseschip, waar u de komende zeven nachten verblijft op basis van vol pension. Uw avontuur kan beginnen!

Dag 2: Luxor excursies

‘s Morgens staat u vroeg op voor een bezoek aan de westelijke oever van Luxor. In de Vallei der Koningen ziet u de eeuwenoude graven van farao’s uit het nieuwe rijk. U bewondert de tempel van Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao’s. En u aanschouwt de kolossen van Memnon, twee gigantische standbeelden van farao Amenhotep III. ‘s Avonds kunt u optioneel een Sound & Light-show bij de tempel van Karnak bijboeken. Een unieke voorstelling die met indrukwekkende middelen het verhaal vertelt van de tempels en de farao’s.

Dag 3: Luxor excursies – varen via Esna naar Edfu

Voordat de zon op zijn heetst is, bezoekt u de oostelijke oever van Luxor. U wandelt door de belangrijke tempelcomplexen van Luxor en Karnak. De enorme wanden zijn rijkelijk versierd met reliëfs van oude Egyptische rituelen, het heeft iets magisch. Uw gids vertelt u alles over de historische waarde van deze gebouwen. In de namiddag vaart u via Esna naar de stad Edfu tijdens een gezellige cocktail party. U dineert en overnacht aan boord in Edfu.

Dag 4: Edfu excursie – varen naar Aswan

Edfu staat vooral bekend om de Tempel van Horus. Het gebouw ter ere van de god van de hemel is een van de best bewaarde tempels van heel Egypte. U hebt in de ochtend alle tijd om samen met uw gids het meesterwerk te bezichtigen. De rest van deze dag brengt u in het zonnetje door aan boord. De cruise vaart na de lunch naar Kom Ombo en u kunt ultiem ontspannen. Tijdens het diner vaart het cruiseschip naar Aswan.

Dag 5: Aswan excursies

In Aswan neemt de gids u mee naar de hoge Aswan dam. Ook neemt u een kijkje bij de granietgroeven en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. De lunch wordt aan boord geserveerd. Op het middagprogramma staat een unieke traditionele zeiltocht op het programma. Met een traditionele feluca vaart u naar de botanische tuinen. U overnacht aan boord in Aswan

Dag 6: Abu Simbel optionele excursie

Er is genoeg te verkennen in het prachtige Aswan, maar u kunt deze ochtend ook een optionele excursie boeken naar de reusachtige rotstempels van Abu Simbel. U start de dag om half 4 voor de ca. 3,5 uur durende tocht. U krijgt een ontbijt box mee voor onderweg. De indrukwekkende tempels van Ramses II en zijn geliefde koningin Nefertari zullen u stijl achterover doen slaan. In de middag keert u terug naar Aswan voor het diner aan boord en kunt u genieten van een Nubische show. Overnachting in Aswan.

Dag 7: Edfu – Luxor

Na de lunch vaart u naar Kom Ombo waar u de dubbele tempel van Kom Ombo zult bezoeken. Dit is de enige Egyptische tempel die voor twee goden is gebouwd, de krokodillengod Sobek en de valkengod Horus. De rest van deze dag brengt u in het zonnetje door aan boord. De cruise vaart na de lunch naar Luxor waar de dag wordt afgesloten met een diner en Galabeya party.

Dag 8: Luxor – Hurghada

Na het ontbijt kunt u optioneel het vontuur op de nijl afsluiten met een ballonvaart over Luxor. Per luxe transfer wordt u naar Hurghada (ca. 300 km) gebracht. Hier zult u de komende 7 nachten verblijven.

Dag 9 t/m dag 14: Hurghada

In Hurghada viert u echt vakantie. U deelt deze dagen naar eigen wens in: zwemmen, snorkelen, duiken of heerlijk met een boek luieren op het strand. U kunt deze dagen geheel naar eigen wens indelen.

Dag 15: Terugreis

Het is tijd om naar huis te gaan. U wordt per transfer naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor uw reis via Cairo naar Amsterdam. U blikt terug op een onvergetelijk avontuur!

– Het programma kan zonder bericht vooraf gewijzigd worden vanwege organisatorische redenen of veiligheidsmaatregelen.
– Het programma kan wijzigen, maar niet de te bezoeken bezienswaardigheden.

U kunt uw verblijf aan boord van de cruise upgraden naar all inclusive. Indien u kiest voor de all inclusive formule zijn lokale fridranken en lokale alcoholische dranken tijdens uw gehele verblijf op de boot inbegrepen.

Benieuwd naar de prijzen?
Bekijk de aanbiedingen van onze partners

1 TUI Bekijken
2 Sunweb Bekijken
3 Corendon Bekijken