Egypte Rondreis incl Caïro & Cruise over de Nijl

Benieuwd naar de prijzen?
Bekijk de aanbiedingen van onze partners

Reisomschrijving

Tijdens een 8-daagse rondreis inclusief bezoek aan Caïro en een Nijlcruise ontdekt u alle hoogtepunten van de Egyptische geschiedenis. Hieronder beschrijven wij hoe de perfecte rondreis naar Caïro in combinatie met een Nijlcruise er wat ons betreft uit zou zien.

Dag 1: Aankomst Luxor (via Cairo) – start nijlcruise

Startpunt van uw reis is de oude hoofdstad van Opper-Egypte, Luxor. De hoeveelheid archeologische schatten in deze omgeving is overweldigend. Direct na aankomst op de luchthaven brengt één van onze gidsen u naar het cruiseschip, waar u de komende zeven nachten verblijft op basis van vol pension. Uw avontuur kan beginnen!

Dag 2: Luxor excursies

‘s Morgens staat u vroeg op voor een bezoek aan de westelijke oever van Luxor. In de Vallei der Koningen ziet u de eeuwenoude graven van farao’s uit het nieuwe rijk. U bewondert de tempel van Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao’s. En u aanschouwt de kolossen van Memnon, twee gigantische standbeelden van farao Amenhotep III. ‘s Avonds kunt u optioneel een Sound & Light-show bij de tempel van Karnak bijboeken. Een unieke voorstelling die met indrukwekkende middelen het verhaal vertelt van de tempels en de farao’s. U overnacht aan boord van het schip.

Dag 3: Luxor excursies – varen via Esna naar Edfu

Voordat de zon op zijn heetst is, bezoekt u de oostelijke oever van Luxor. U wandelt door de belangrijke tempelcomplexen van Luxor en Karnak. De enorme wanden zijn rijkelijk versierd met reliëfs van oude Egyptische rituelen, het heeft iets magisch. Uw gids vertelt u alles over de historische waarde van deze gebouwen. Na de lunch vaart u via Esna naar de stad Edfu tijdens een gezellige cocktail party. Diner en overnachting in Aswan.

Dag 4: Edfu & Kom Ombo excursie – Aswan

Edfu staat vooral bekend om de Tempel van Horus. Het gebouw ter ere van de god van de hemel is een van de best bewaarde tempels van heel Egypte. U hebt in de ochtend alle tijd om samen met uw gids het meesterwerk te bezichtigen. Tijdens de lunch vaart u naar Kom Ombo waar u de dubbele tempel van Kom Ombo zult bezoeken. Dit is de enige Egyptische tempel die voor twee goden is gebouwd, de krokodillengod Sobek en de valkengod Horus. Tijdens het diner zet het schip koers naar Aswan.

Dag 5: Aswan excursies – Caïro

In Aswan neemt de gids u mee naar de hoge Aswan dam. Ook neemt u een kijkje bij de granietgroeven en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. De lunch wordt aan boord geserveerd. Op het middagprogramma staat een unieke traditionele zeiltocht. Met een feluca vaart u naar de botanische tuinen. ‘s avonds vliegt u door naar Cairo.

Dag 6: Caïro

De chauffeur haalt u en uw gids na het ontbijt op voor een uitgebreide excursiedag vol hoogtepunten. Allereerst bezoekt u de wereldberoemde Piramiden van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sfinx bij Gizeh. Optioneel is een bezoek aan het Solar schip tegenover de Piramide van Cheops (extra entree ter plaatse). Daarna gaat u naar het Egyptisch Museum. Het mooiste archeologiemuseum van de wereld, waar onder andere het Gouden Masker van Toetanchamon te bewonderen is. Optioneel kunt u ook de mummiekamer van het museum bezichtigen (extra entree ter plaatse)

Dag 7: Caïro

Deze dag in Caïro kunt u zelf indelen. U hebt de optie om een of twee excursies bij te boeken. Zo kunt u naar de oud-Egyptische stad Memphis en het necropolis Sakkara of Caïro verkennen. Kiest u voor Caïro verkennen, dan neemt de gids u mee naar de citadel van Saladin. U heeft een prachtig uitzicht over de stad. Daarna bezichtigt u de statige Mohammed Ali Moskee. De minaretten van dit prachtige gebouw zijn vanuit de hele stad te zien. Na de lunch staat een bezoek aan de Khan El-Khalili bazaar op het programma. U kijkt uw ogen uit!

Dag 8: Terugreis

Het is tijd om naar huis te gaan. Een paar uur voor vertrek wordt u per transfer naar de luchthaven van Cairo gebracht voor uw reis naar Amsterdam. Deze unieke reis vergeet u nooit meer.

– Het programma kan zonder bericht vooraf gewijzigd worden vanwege organisatorische redenen of veiligheidsmaatregelen.
– Het programma kan wijzigen, maar niet de te bezoeken bezienswaardigheden.

Benieuwd naar de prijzen?
Bekijk de aanbiedingen van onze partners

1 TUI Bekijken
2 Sunweb Bekijken
3 Corendon Bekijken