Reisdocumenten & visum Egypte

Reisdocumenten & visum Egypte

Reisdocumenten & visum Egypte

Lees hier meer Egypte informatie.

Heb je een visum nodig voor Egypte?

Ja, Je hebt een visum nodig als je naar Egypte wil reizen.

Voor de Nederlandse nationaliteit gelden de volgende voorwaarden:

  • Je hebt een paspoort nodig
  • Iedereen heeft een eigen paspoort nodig om naar Egypte te mogen afreizen (dus ook kinderen en baby’s).
  • Het paspoort moet minimaal 6 maanden geldig bij terugkomst (zowel voor toeristen als zakenreizigers).

Voor de Belgische nationaliteit gelden de volgende voorwaarden:

  • Je hebt een (elektronisch)paspoort nodig.
  • Daarnaast dien je 2 pasfoto’s mee te nemen (Bij een identiteitskaart, niet bij paspoort).
  • Iedereen heeft een eigen paspoort nodig om naar Egypte te mogen afreizen (dus ook kinderen en baby’s).
  • Het paspoort moet minimaal 6 maanden geldig bij terugkomst (zowel voor toeristen als zakenreizigers).
  • Het kartonnen bewijs van identiteit wordt niet meer aanvaard.

Visum on arrival in Egypte

Bij aankomst op een van de luchthavens in Egypte kun je als houder van de Nederlandse en Belgische identiteit een zogenaamd visum on arrival krijgen. Je vult bij aankomst de benodigde informatie in en betaalt de kosten. Dit is in de regel goedkoper dan van te voren aanvragen maar heeft ook nadelen zoals het risico om het visum niet toegekend te krijgen, lange wachtrijen en veel stress. Er zijn bij aankomst op de luchthavens voor de paspoortcontrole tientallen ondernemers die je graag, tegen een toeslag, helpen met het invullen van het papierwerk.

Visum van de voren aanvragen

Iedereen heeft een visum nodig om naar Egypte te mogen afreizen. Dit kun je zowel bij aankomst in Egypte als van te voren regelen. Ons advies is om je visumzaken te regelen vóór vertrek. Dat scheelt wachten, gedoe en stress bij aankomst. De kosten voor het van te voren aanvragen van het visum zijn iets hoger maar wegen niet op tegen de nadelen.

Je kunt voor meer informatie over visum voorwaarden voor Egypte kijken bij de Egyptische Ambassade in Den Haag.
Badhuisweg 92 2587 CL Den Haag Tel +31 (0)70 – 3542000

Belangrijk: Het kan voorkomen dat de paspoort -en visuminformatie op bestemmingegypte.nl niet overeenkomt met de werkelijkheid. Dit kan het gevolg zijn van het feit dat de door bestemmingegypte.nl verschafte informatie gevoelig is voor verandering. bestemmingegypte.nl probeert de informatie zo actueel mogelijk te houden. bestemmingegypte.nl aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik maken van, of vertrouwen op de door of namens haar verschafte informatie.

Het is dus te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bent je niet zeker of dit het geval is, informeer dan tijdig bij de officiële instanties

Belangrijke informatie over je paspoort

Paspoort vergeten? Zolang u een ander identiteitsbewijs bij u heeft kunt u op de grens bij de marechaussee of in de grotere grensplaatsen een nooddocument kopen dat tijdelijk uw paspoort vervangt. Dit nooddocument is echter alleen gedurende uw reis geldig en dient u na uw reis in te leveren bij uw gemeente. Tevens moet u uw Nederlandse Nationaliteit kunnen aantonen (zoals omschreven in de Paspoortwet en de paspoort uitvoeringsregeling Koninklijke Marechaussee). Het kan ook zijn dat uw paspoort wordt gestolen. In zo’n geval doet u natuurlijk meteen aangifte bij de politie waardoor u in aanmerking voor een vervangend nooddocument.

Verlies / diefstal documenten: Mocht u tijdens uw reis één van uw documenten verliezen, dan kunt u het beste dit eerst melden aan de reisleiding ter plaatse en u dient aangifte te doen bij de lokale politie. Vervolgens moet u contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Egypte of de Belgische ambassade in Caïro voor informatie en vervanging van uw document. De medewerkers van deze post behartigen de Nederlandse en Belgische belangen in Egypte. De ambassade zorgt ervoor dat U nieuwe documenten ontvangt zodat U terug huiswaarts kan keren. • Internationaal rijbewijs Bent u van plan om tijdens uw reis zelf in een auto te rijden, dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs. Kijkt u voor meer informatie en verkoop op de site van de ANWB.

Let op: rijden in Caïro is alleen geschikt voor de zeer geroutineerde bestuurder vanwege de grote drukte en chaos in het verkeer. Buiten de grote steden is het prima te doen al raden wij u wel aan te rijden in een 4WD. Zo komt u op plekken waar u met het publieke transport niet snel komt. Zorgt u ervoor dat u ten alle tijde uw internationale rijbewijs en de autopapieren bij u draagt.