Reisgids Egypte

Reisgids Egypte

Reisgids Egypte; tips voor het organiseren van jouw reis

Wie aan een vakantie in Noord-Afrika denkt, denkt waarschijnlijk direct aan Egypte. Egypte staat bekend als het land van de piramides en farao’s, er zijn echter nog zoveel meer dingen te zien en activiteiten om uit te voeren.

Voor je op reis gaat dien je echter nog een aantal zaken te regelen. Wij geven je hierin graag meer inzicht en beschrijven daarom onze reisgids van Egypte, zo kan jij je reis eenvoudig en stapsgewijs gaan organiseren.

In dit artikel vertellen we je meer over het prachtige land Egypte en beschrijven we hoe je jouw reis kan organiseren en in goede banen kan leiden.

Formaliteiten

Voor je kan gaan zonnen op de Egyptische badplaatsen of kan gaan wandelen door een van de Egyptische marktjes dien je nog een aantal zaken te regelen. Omdat Egypte buiten Europa ligt, in Afrika welteverstaan, voldoet bijvoorbeeld een normale ID-kaart niet. Ook dien je een visum aan te schaffen voor je het land bezoekt. Hieronder volgt meer informatie over het paspoort en visum.

Visum

Zoals eerder genoemd dien je een visum aan te schaffen. Met dit visum koop je bij wijze van spreken het toegangsrecht om het land te mogen bezoeken. Het is aan te raden om je Egypte visum ruim van tevoren aan te schaffen, zo krijg je niet te maken met onverwachtse omstandigheden.

Een visum Egypte is eenvoudig online te bestellen. Dit kan via een visumspecialist die specifiek is gericht op Egypte en dit kan ook via de algemene visumwebsites. Met een gebruikelijk visum mag je maximaal 30 opeenvolgende dagen in het land verblijven. Let op dat het visum na aanschaf ‘slechts’ 90 dagen geldig is en je het visum dus ook niet te ruim van tevoren aanschaft.

Een visum is beschikbaar vanaf ongeveer € 35,00. Iedere reiziger dient in het bezit te zijn van een visum, dus ook uw kinderen.

Paspoort

In tegenstelling tot Europese landen is een ID-kaart geen officieel identiteitsbewijs. Voor een reis naar Egypte dien je dus in het bezit te zijn van een paspoort. Dit paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn, dit is een strenge eis. Mocht je paspoort korter geldig zijn dan deze 6 maanden dan dien je dus van tevoren een nieuw paspoort aan te vragen.

Coronamaatregelen

Op het moment van schrijven zijn vluchten naar Egypte weer toegestaan. Let wel op dat er ook hier coronamaatregelen gelden.

Op alle Egyptische vliegvelden dien je een negatieve PCR-test aan te kunnen tonen. Deze PCR-test mag maximaal 72 uur oud zijn en dienen getoond te worden voor reizigers vanaf 6 jaar oud. Kinderen jonger dan 6 hoeven dus geen negatieve PCR-test te hebben.

Reis en verblijf

Voor je op reis gaat dien je natuurlijk nog je reis en verblijf te regelen. Het is raadzaam om niet het eerste beste hotel en de eerste beste vliegtickets te boeken. De prijzen kunnen namelijk enorm verschillen, wij vertellen je meer over het organiseren en boeken van de reis en het verblijf.

Vliegtickets

Een vakantie in Egypte gaat standaard gepaard met een vlucht. Vliegtickets kunnen behoorlijk prijzig zijn, hierdoor is het verstandig om het aanbod te vergelijken. Je kan al eenvoudig tientallen euro’s besparen op dezelfde vlucht.

Via platformen als Skyscanner of Tix kan je eenvoudig je gewenste reisdata invoeren en zodoende vluchten van verschillende maatschappijen en vertrekkend vanaf verschillende luchthavens vergelijken. Probeer hierbij ook verschillende data uit, het kan namelijk de ene week of dag weer voordeliger zijn dan de ander.

Accommodatie

Ook accommodaties zijn eenvoudig te vergelijken. Grote platformen zoals Booking.com of Airbnb bieden enorm veel mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een simpele hotelkamer, een eigen appartement of een all inclusive hotel, filter op jouw wensen en je zal jouw ideale accommodatie vinden.

Let hierbij op dat de prijzen zullen stijgen naarmate je wacht, het is dus raadzaam om ruim van tevoren te boeken.

Parkeren bij de luchthaven

Net als vliegtickets en accommodaties is ook het parkeeraanbod bij de luchthaven van vertrek eenvoudig te vergelijken. Via een platform als Vliegen en Parkeren kan je de gewenste parkeerplaats eenvoudig vinden door jouw vertrekdata en de juiste luchthaven te selecteren.

Of je nu gaat voor lang parkeren bij Schiphol of voor een korte periode, er is altijd parkeeraanbod beschikbaar. Vervolgens kan je ook hier filteren op bijvoorbeeld een shuttleservice of valetservice en uiteindelijk kan je ook direct de gewenste parkeerplaats reserveren.

Extra handige tips

Egypte ligt uiteraard niet om de hoek. Hierdoor is het dan ook niet vreemd als je weinig kennis hebt van het land. Daarom beschrijven wij nog een aantal handige tips om je net wat meer inzicht te geven in het land en jouw reis.

  • Reisverzekering – Het is altijd raadzaam om een goede reizverzekering af te sluiten. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje.
  • Valuta – In Egypte rekent men met Egyptische Ponden, omgerekend iets meer dan € 0,50 cent. Het is raadzaam om cash op te nemen, het is op veel plaatsen of bijvoorbeeld marktjes niet mogelijk om te pinnen.
  • Internet – De databundel van jouw mobiele telefoon is enkel geldig binnen Europa. Buiten Europa gebruik je dus internet buiten je bundel. Sluit dus een buitenlandpakket af als je toch gebruik wilt maken je mobiele internet.
  • Veiligheid – Sommige Egyptische plaatsen en regio’s kennen een negatief reisadvies. De grensgebieden met Israël en de Zuidoostelijke grens met Sudan zijn risicogebieden.
  • Taal – De officiële taal in Egypte is Arabisch. Egypte kent echter een eigen dialect die enigszins verschilt van het standaard Arabisch. Op de meest toeristische plaatsen zal je echter altijd wel iemand vinden die Engels spreekt.

Nu je op de hoogte bent van alle formaliteiten en je weet hoe en waar je de reis kan boeken kan je je gaan verdiepen in waar het er echt toe doet, de bezienswaardigheden en activiteiten. Bekijk eens onze highlights van Egypte, zo weet je zeker dat je niks mist!