Rode Zee

Wil jij heerlijk ontspannen of duiken in de Rode Zee? Bekijk hier onze all-inclusive strandvakanties of boek nu een last-minute.
Ontspanning vindt u aan één van de bruisende badplaatsen langs de Rode Zeekust. Achter de bergtoppen van de Oostelijke Woestijn en de Sinaï komen de zonbestemmingen tevoorschijn waar werkelijk van alles te doen is. Sinds enkele tientallen jaren zijn de exotische toeristenoorden in sneltreinvaart uitgegroeid tot paradijsjes waar de duikliefhebber, strandaanbidder of kroegtijger goed tot z’n recht komt.

Langs de prachtige kustlijn van de Rode Zee vinden we het bruisende Hurghada en El Gouna. Aan de overkant, langs de kust van de Sinaï-woestijn, ligt Sharm el Sheikh, Dahab, Nuweiba of Taba voor een gegarandeerde zonvakantie in Egypte. Het bijzondere karakter van Egypte is niet alleen op het vaste land zichtbaar. Onder water bevindt zich een compleet andere wereld die minstens zo indrukwekkend is.
De Rode Zee trekt al jarenlang vele toeristen die op een van de vele exotische zandstranden genieten van een ontspannen, of juist actieve vakantie. De grootste aantrekkingskracht ontleent deze helderblauwe zee aan zijn fantastische duikspots. Het dromerige landschap onder het wateroppervlak maakt de Rode Zee bijzonder.

Het zijn vooral de uitgestrekte koraalriffen (behorende tot de mooiste ter wereld) die u zullen verbazen als u vanaf u bootje de zee in duikelt. Tussen deze kleurrijke riffen zijn talloze tropische vissen op zoek naar voedsel en een thuisbasis. Het rif heeft in totaal een lengte van bijna 800 kilometer en is daarmee het op een na grootste koraalrif ter wereld. Het Great Barrier Reef in Australië is de grootste. Op sommige punten bereikt de Rode Zee een donkere diepte van wel 1,5 kilometer. De verbinding met de Indische Oceaan zorgt voor een levendige mengeling van krioelende anemoonvissen, sprookjesachtige zeeformaties, dolfijnen, ongevaarlijke hamerhaaien en wanneer u geluk heeft een aantal zeeschildpadden. In de Rode Zee leven honderden verschillende soorten vissen. Hierdoor biedt de zee u een indrukwekkende onderwaterwereld aan die als duiker meer dan de moeite waard is om te verkennen.
Neem een onderwatercamera mee en u bent bij thuiskomt gegarandeerd degene met de mooiste vakantiefoto’s. De watertemperatuur is overigens bijna het hele jaar aangenaam. Zelfs in de wintermaanden schommelt het kwik rond de 20 graden en zomers stijgt deze richting de 30 graden.
Langs de kust zijn toeristische duik- en vakantieoorden te vinden. Achter de Rode Zeebergen en langs de kustlijn van de Sinai vindt u uitstekende duiklocaties en tevens levendige toeristenstadjes. De badplaatsen hebben een breed scala aan activiteiten te bieden. Van goeie duikscholen tot lekkere visrestaurants en van rustige privé-stranden tot bruisende nachtclubs.

Vroeger verwachtte reizigers ook echt een ‘rode zee’ aan te treffen. De zee heeft zijn naam echter te danken aan de bergen die er achter gelegen zijn. Deze gloeien namelijk rood op als de zon laag staat. Met een beetje verbeeldingskracht kun u zich voorstellen dat dit een fabelachtig mooi landschap bezorgt. De Roze Zee is een binnenzee tussen Afrika en Azië. In de oudheid was de zee al een belangrijke strategische handelsroute tussen deze twee continenten. Enkele gezonken scheepswrakken, zoals het bekende bevoorradingsschip de ‘Thistlegorm’ zijn hier getuige van. De ‘Rode Zee wrakken’ zijn nog steeds te bewonderen.

Tussen de Rode Zee en het Sinaï-gebergte geniet je in luxe en rust van een geheel verzorgde vakantie. In het El Wekala Resort komt dit helemaal goed.

Luxe 4**** All Inclusive Resort
Toplocatie in het centrum van Taba
Gratis Shuttle naar het strand
Uniek resort met een eigen aquapark. Veel glijbanen en zwembaden, ideaal voor kinderen.

Beschikt over 29 verschillende waterattracties
Diverse restaurants & bars op het resort
Zeer geschikt voor families met kinderen