Nuweiba

Nuweiba is een steeds populairder wordende vakantiebestemming aan de Rode Zee. Het plaatsje ligt grofweg tussen Taba en Dahab, op zo’n uurtje rijden van Sharm El Sheikh.

Dankzij het ontbreken van het massa-toerisme en de uitstekende duikmogelijkheden staat een vakantie in Nuweiba garant voor een geweldige rustieke, relaxte ervaring vol mogelijkheden om volledig te genieten van het prachtige onderwaterleven!

Alle informatie die je nodig hebt:

Vakantie Nuweiba

Tegen een achtergrond van wilde bergen is Nuweiba, aan de Golf van Aqaba, een uitstekende vakantiebestemming. Genietend van de rust en uitgestrekte stranden is Nuweiba een vakantieoord in opkomst. De badplaats ligt tussen Sharm el Sheikh en het grensplaatsje met Jordanië, Taba. Met de heldere zee aan uw voeten en het mooie landschap van de Sinai-woestijn in uw rug is het hier erg relaxed. Nuweiba kan men indelen in drie stukken: de haven, met een aantal comfortabele hotels en het bedoeïenendorp Muzeina, het toeristische Talabin en ‘Nuweiba City’. De stad zelf is klein, maar er zijn genoeg eetgelegenheden en toeristenwinkeltjes te vinden. Net als in de duikpaleizen Sharm el Sheikh en Hurghada vindt de onderwaterliefhebber hier ook prachtige duikspots, zoals het Abu Gallum Rif. Andere watersporten kunnen hier uiteraard ook worden utigeoefend. Nuweiba is bij uitstek geschikt als startpunt voor een avontuurlijke trip. Kameelsafari’s of jeepsafari’s lijden u naar het ‘Gekleurde Ravijn’ of de Ain el-Furtaga oase waar u ‘overdonderd’ zult worden door de absolute rust. Een tocht per kameel duurt een stuk langer dan per jeep, maar bedenk wel dat dit vriendelijke dier u naar plekken brengt waar u met een ‘four wheel drive’ niet komt! De dolfijn van Nuweiba Een bijzondere attractie en een verhaal apart. De dolfijn Olin en zijn vriend Abdullah. Een aantal jaren terug raakte deze jonge man van het Bedoeïenenvolk bevriend met deze dolfijn. Hij zwom en dook samen met dit vriendelijke dier in de Maagana bay in Nuweiba. Abdullah was doof en beweerde dat het zwemmen met zijn vriend z’n gehoor verbeterde. Met mensen kon hij slecht communiceren, maar met de dolfijn Olin des te beter. Deze bijzondere vriendschap tussen een dier uit de Rode Zee en een mens uit de Sinai-woestijn trok al snel veel publiciteit. Vreemd genoeg heeft Olin nooit gekozen voor het leven op de open zee, maar is bijna altijd te vinden in de baai. Tot de dag van vandaag is de dolfijn een toeristische attractie in Nuweiba. U kunt een poging wagen om samen met Olin een stukje te zwemmen of haar te voeren.