Luxor

Luxor is de oude hoofdstad van Opper Egypte. Het is gelegen aan de Oost oever van de Nijl en is met zijn hoeveelheid archeologische schatten niet te missen voor cultuur liefhebbers.

In het 5* Hilton Luxor hotel wordt je volledig in de watten gelegd. Moderne kamers die van alle gemakken voorzien zijn, een spa en een prachtige tuin met zwembad aan de Nijl zorgen voor maximaal relaxen!

Luxe 5***** hotel direct aan de Nijl
7 restaurants & bars
Prachtig uitzicht vanuit de kamers en vanuit de tuin aan de Nijl
Bewonder het adembenemende uitzicht over de indrukwekkende Nijl!

Incl. 23 KG bagage & maaltijden aan boord
Incl. verblijf o.b.v logies & ontbijt
Incl. retour transfer luchthaven-hotel
Het Iberotel Luxor is een prachtig gelegen hotel met een schitterend uitzicht over de Nijl vanuit zowel de meeste kamers als vanuit het zwembad. Prima locatie om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de zon.

Hotel aan de Nijl
Vlakbij het Al Mahata district met bars en restaurants
Goede beoordelingen
Hotel Maritim Jolie Ville Kings Island is een uniek gelegen hotel op het Koningseiland in de Nijl, op korte afstand van het centrum. Je overnacht hier in luxe en kunt relaxen in het prachtige zwembad met een geweldig uitzicht over Luxor.

Unieke locatie op Kings Islands
Luxe 5***** hotel in Luxor
Prachtig uitzicht vanuit het zwembad


Incl. 23 KG bagage & maaltijden aan boord van het vliegtuig
Incl. verblijf o.b.v logies en ontbijt
Incl. retour transfer luchthaven-hotel

Alle informatie die je nodig hebt:

Over Luxor, Egypte

De historische paleizenstad Luxor langs de oevers van de Nijl is een absolute trekpleister voor de toerist. Vroeger was Luxor de hoofdstad van Opper-Egypte, onder de naam Thebe.

Zeer indrukwekkende tempels, zoals het massale tempelcomplex van Karnak, komen voorbij wanneer je Luxor aan het verkennen bent. Als middelpunt siert de Tempel van Luxor de hele stad; vanaf elk punt kun je hem bewonderen.

Bezienswaardigheden in Luxor

De grootste attractie en bezienswaardigheid van Luxor is het wereldberoemde Dal der Koningen of ‘Valley of the Kings’.
In dit mystieke dal vindt u graven van farao’s, waaronder die van de bekende Toetanchamon of Ramses II.

In het moderne Luxormuseum tref je een bijzondere verzameling schatten uit de tempels en graven in de buurt, maar lopend door Luxor is de stad al een museum op zich. Hoewel deze historische stad met z’n toeristische hoogtepunten veel te bieden heeft, wonen er relatief weinig mensen. Luxor is een van de grootste steden in Egypte, maar toch wonen er in Cairo meer dan honderd keer zoveel mensen!

Luxor kan in 3 delen worden opgesplitst; ten noorden vindt u de stad Karnak, aan de westkant Thebe en het drukke centrum van Luxor zelf, aan de oostelijke zijde van de Nijl. Langs de oostelijke oevers van de deze rivier zorgt Luxor voor een chaotische stadse sfeer.

Langs de Nijl loopt de drukke straat Sharia-al Karnak. Deze weg is een leuke route naar de tempels van Karnak. Aan de rand van de weg vindt u gezellige restaurantjes en enkele sfeervolle cafeetjes.

De Corniche is een andere hoofdstraat die u door een ‘hotelplaza’ van luxe 5-sterrenhotels leid. De hotels zijn aan de Nijl gelegen, dus een mooi uitzicht zit bij de prijs inbegrepen.

Aan de oostelijke oever ligt het Mummificatiemuseum waar u achter de oude technieken van het mummificeren komt, zoals het verwijderen van de hersenen en ingewanden.

Er zijn ook genoeg faciliteiten om de Nijl te bevaren en zo rustig langs de stad te dobberen. U kunt met een pondje de rivier oversteken of met een groot cruiseschip de Nijl op.

Ondanks het moderne karakter van Luxor, lijkt het in bepaalde opzichten nog steeds op een eeuwenoud stadje. Vergis u niet, sommige gebouwen lijken uit het oude farao-verleden te zijn herrezen, maar blijken bij binnenkomst een gewoon kantoorgebouw te zijn!

Veel moderne administratieve kantoren in Luxor zijn namelijk gebouwd naar een zogeheten ‘archaïserende’ stijl.

Uitgaan in Luxor

Als de warme zon heeft plaatsgemaakt voor de koele nacht kunt u zich storten op het uitgaansleven in het hartje van de stad. In tegenstelling tot Cairo, Alexandrië of badplaatsen aan de Rode Zee vindt u hier aanzienlijk minder indrukwekkende discotheken of barretjes.

Een heel goed alternatief is om naar een echte Egyptische nachtclub te gaan met Arabische muziek en swingende buikdanseressen.
De beste tijd om een club te bezoeken is vanaf 1 uur ’s nachts. Vergeet niet dat de cultuur tussen mannen en vrouwen ook in Luxor anders is dan in Nederland. Vrouwen kunnen beter niet samen op stap gaan, maar in gezelschap van een man.

Misschien bent u door alle bezoekjes aan bezienswaardigheden in Luxor aardig moe geworden en speelt u liever een potje backgammon in een gezellig koffiehuisje.